keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kuulumisia

En ole valitettavasti kerenny kirjottaa kaiken kiireen keskellä.

Perjatai iltan aolin moikkaamassa paria kaveria ja sit olin yhillä syntymäpäivillä.

Lauantai aamun olin kotona mun nuorimmat serkut oli meillä yötä , käytettiin koiria lenkillä ja tehtiin kaiken laista ulkona. Vähän ennen yhtä lähin tallille tarkotuksena lähtee ratsastaa Rassella maastoon mun kaverinkaa, kun se otti hevosen lainaa läheiseltä ratsastuskoululta. Ensimmäisenä tallilla sainki sitte ruokkia hevoset, koska ne ei jostain syystä ollu saanu ruokia. Hetken ku Rasse oli lepäilly syönnin jälkee rupesin laittaa sitä kuntoon ja huomasin samalla , että se on saanu kengät. Huomasin myös , että sen takakavioita oli lyhennetty ehkä vähän liikaa jonka takia joudutaan repii kengät pois ku ruvennu nyt vähän vaikuttaa et jalat käy kipeäks sen takia. Kun lähdin kävelee Rassenkaa ratsastukoululle josta kaverini lähtisi kanssani maastoon yllätyin ettei Rasse yrittänyt kertaakaan matkalla kääntyä kotiin päin, koska yleensä se tekee sen ainakin kolme kertaa kun sen kanssa lähtee yksin.

                                             kesältä kuva kun menin laukkaa ilman käsiä Rassella

Maastossa meni noin tunti. Saatoin kaverini ratsastuskoululle takaisin ja lähdin ravailemaan itse tallille päin. Meidän tallilta on vähän päälle kilsa kyseiselle ratsastuskoululle. Kun tulin tallille pesin Rassen ja loimitin sen ja sen jälkeen se pääsi syömään heiniä karsinaan. Otin heti Epun käytävälle ja rupesin hoitelemaan sitä. Eppua juoksutin jonkun aikaa, kuitenki sillei että se hieman hikosi joten sekin pääs hetkeks loimipäällä karsinaan. Sillä aikaa kun Eppu ja Rasse oli karsinassa vein niitten tarhaan heiniä, täytin vesiastiat ja sitten laitoin ämpäreihin iltaruuat. Kun hevoset oli kuivia heitin kummallekin sadeloimen päälle sillä ulkona näytti sille et rupee tulee vettä. Sitten kun hevoset oli ulkona lähin kotiin tekemään kaiken näköstä. Illalla kävin tekee ilta tallin kannoin hevosille reilusti heinää aitaukseen,täytin vesi astiat ihan täyteen ja annoin iltaruuat . Sen jälkeen valmistelin aamutallin ja lähdin kotiin saunomaan ja nukkumaan.

Sunnuntaina menin tekee aamutallin  täytin vesi astiat, annoin aamuruuat,vein heiniä reilusti ja otin hepoilta loimet pois. Sit lähin kotii pakkailee  kamoja. Kolmen aiikoihin lähin Hännisille sillä lähdin heidän kyydissään Ylivieskaan raveihin . laitetiin siellä ensin hevoset sisälle ja sit laitettiin Hymyhattara siihen kuntoon et se on valmiina lähtee raveihin. Kun saatin Hattara autoon varmistettiin vielä, että kaikki tarvittava on mukana. Matkaan meni aikaa 2 tuntia jonka jälkeen saavuttiin Ylivieskaan. Siellä ruvettiin heti laittamaan hattaraa valmiiksi . Lämmityksessä sitten Hattara näytti oiken hyvälle. Valitettavasti se kuitenki startissa hylättiin pitkästä laukasta. Mutta ensi kerralla paremmin!:) Raveista lähdin koulun hevosen mukana koululle ja perillä oltiin yhdentoista aikaan. Hoidettiin hevonen pois ja lähdettiin kämpille nukkumaan. Maanantaina oli aamusta äikkää ja ruotsia ja sen jälkeen mulla oli talli vuoro. Ajoin Taavilla ja Ellalla ja kummallakin kerralla meidän uusi luokkalainen oli kyydissäni.Tiistaina mulla oli kengitystä ja mulla oli kengitettävänä Veli-Erkki Paavolan tallista yksi suuri suomenhevonen. Sen takapään kengityksessä ei ollut mitään ongelmia , mutta kun aloitin kengittää etupäätä se rupesi viskelemään mua ja hyppimään pystyyn . Lopulta sain sen kuitenkin kengitettyä loppuun vaikka se olikin tuskallista. Tänään mulla oli taas tallivuoro mut me ei ajettu tänäänn ketään laitoin vaan Arille pari hevosta valmiiks ku se kävi ajamassa niillä.

                               Kiisseli "Soppa" Vaasassa 29.9
Huomenna olisi patikoinitia ja sen jälkeen minä suuntaan kotiin loman viettoon!:) Lomalla saattaa mahdollisesti tulla videopostaustakin.  En tiedä saisinko vihdoin tehtyä sen kysymys postauksenkin:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti