maanantai 14. lokakuuta 2013

Syysloma!

Torstai iltana tulin kotiin sillon en paljoo kummempia tehny. Perjantai aamun hoidin asioita kävin hoitaa Rassea ja Eppua. Illalla lähin Tiialle yöks kuunneltiin musiikkia, mässättiin , saunottiin ja pidettiin hauskaa.
Lauantai aamuna herättiin aikasin sillä oltiin kattomassa kiihdytys ajoja. Siellä oli ihan kivaa mutta  perhanan kylmä! Sen jälkee käytii syömässä ja mää menin sitten kotiin hoitamaan koirat. Hoidin ja ulkoilutin koirat jonka jälkeen hain nuorimman serkkuni synttäreiltä pois. Sitten pelailinki tunnin serkun kanssa muistipeliä , jonka jälkeen serkku haettiin ja lähin samassa kyydissä Jonnan kanssa tallille. Jonna ratsasti Rassella ja mää kokeilin ekaa kertaa Epunkaa yksin menoa aattelin aluks kuhan Eppu suostuis seisoo vaa et oon selässä eikä kukaan pidä kiinni, mutta sitten se lähtikin kävelee Rassen perään. Annoin Epun kävellä kerran se omasta tahdosta käveli. menin jonkun 15min. Sitten mentiin talliin ku rupes olee niin pimee et hyvä ku eteen näki.Laitettiin hevosille aitaukseen heinät ja iltaruuat ja vietiin ne sinne, kun oltiin saatu ne hoidettua.

                      Eppu juoksenteli aitauksessa.

Sunnuntaina menin Jonnan kanssa aamusta tallille ruokittiin hevoset ja annettiin aamu heinät pihalle. Sillä välin, kun hevoset söi ruvettiin tekee suursiivousta talliin. Vaihettiin purut,pestiiin juoma ja ruokakupit. Kun talli oltiin saatu siivottua oli vuorossa varustehuoneen siivous. Järjesteltiin tavarat, vaihettiin epun satulaan kaari ja lakastiin lattia. Sitten ku oliin valmiita hevoset olikin jo kerenny syyä heinät joten otettiin ne sisälle tai ainkin yritettiin sillä ne pakeni airauksen toiseenpäähän. Lopulta saatiin kauralla houkuttelemalla Rasse kiinni. Hetken sain vielä pyydystellä Eppua, kun se ei millään meinannu tulla sisälle. Laitettiin hevoset heti ratsastusta varten kuntoon. Mentiin aluks aitauksessa ja sitten käytiin Jonnan kanssa yhdellä maastolenkillä kävelemässä oli tarkotus saaha tottuu Eppu siihenki et sielläkin mennään. Jonna ravaili yhdessä välissä vähän Rassella ja mun oli vaan tarkotus kävellä perässä Epun kanssa mutta eiköhän sen innostunu ravaamaan perässä. Annoin Epun hetken ravata ja sitten siirsin sen takas käyntii. Kävelin Epun kanssa pari kertaa sen lenkin ja sitten lähdin aitaukseen kävelemään, kohta Jonnakin tuli sitten Rassen kanssa sinne. vaihdettiin sitten hetkeksi Jonnan kanssa, että sekin sai kokeilla Eppua. Menin Rassen kanssa hetken ravia ja sitten kävelytin ja menin talliin. Pestiin kummankin hevosen jalat ja Rasse niistä kohdin joista se oli hikinen. Hevoset olin sen jälkeen jonkun aikaa sisällä syömässä heiniä. Sitten rupeski kello olee paljon Kannettiin aitaukseen iltaheinät ja ruuat ja loimitettiin hevoset jonka jälkeen ne meni sit ulos yöks.

             Jonna ja Rasse
rasse juoksentelemassa aitauksessa.

illan aikaan tänne blogiin ilmestyy kooste sunnuntaista!

1 kommentti:

  1. Tässä olis näitä kysymyksiä!
    Kauan oot ratsastanu?
    Lempi hevonen?
    Poni vs hevonen?
    Lempi ratsastusvaruste merkki?
    Lempiruoka?
    Rassen paras puoli?
    Rassen huonoin puoli?
    Lillin hyvä puoli?
    Lillin huonoin puoli?

    VastaaPoista