tiistai 18. helmikuuta 2014

Viikonlopun ratsastuskerta

Mun piti tulla päivittää blogi jo sunnuntaina mutta mulla oli niin järkyttävä pääkipu jonka takia en tullut ja eilen sama.

Tänään vihdoin sitten pääsin koneelle, kun nyt ei oo ollu pääkipeä. Koululla on kamala häslinki ku valmistellaan avoimia ovia kovaa vauhtia. On kivaa ku Hattarakin juoksee täällä sillon lauantaina ni nään mun pikku tyttöä pitkästä aikaa pääsen laittaa sitä :)

Lauantaina olin tosiaan tallilla hevoset oli aivan ihemissään , kun tulin pitkästä aikaa tallilla molemmat tuijotti tarhasta aivan kummissaan. Eiköhän sitten kun piti tulla sisälle ni sitten oliki pojat sitä mieltä et me halutaanki juosta pari kierrosta ennenku annetaan kii. Siinä ne sitten itekseen juoksenteli parikierrosta ennen kiinni antamista. Tallissa laiteltiin hepat normaalisti kuntoon Jonna meni Epulla mää Rassella. Mentiin meijjän pikkupellolle ratsastaa.

Ratsastin aluks ihan kunnolla Rassee eteenpäin käynnissä ennen ravin nostoa , taivuttelin ja tein pysähdyksiä.
Sitten ku sain Rassen kulkee hyvin ja rennosti käynnissä siirryin vasta ravaamaan. Rasse ravas alusta asti tosi hyvin ja voltilla kulki tosi hyvin eikä vängänny yhtään vastaan taikka menny lapaeellä. Vaihoin suuntaa ja tein samat tehtävät ravissa toiseen suuntaan. Kun Rasse rupes kulkee hyvin toisessa suunassa ravia , siirsin sen käyntiin ja kävelytin pari kierrosta. Käveletyksen jälkeen otin kumpaankin suuntaan parit laukan nostot voltilla ja voltilta aina lähdin suoralle , että tulis vähän suoristuksiakin. Laukka meni tosi hyvin ihan yllätyin , kun viimeks senkaa meinas olla ongelmia. Kun sain sitten kunnolla lämmiteltyy Rassen hain tallista lännensatulan ja ratsastelin sillä hetken ravissa ja laukassa. En ees muista millon viimeks oon menny lännensatulalla ja sen kyllä huomas ku joutu hakee pitkään sitä oikeen laista istuntaa. Lopulta käytiin yhessä Jonnankaa loppukäynnit maastossa ja vietiin hepat talliin. tallissa hoidin Rassen ja heitin sille loimen ja vein sen pihalle.Sen jälkeen siivoiltiin kamat paikoilleen ja lähettiin pois tallilta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti