tiistai 3. kesäkuuta 2014

Siittolaviikko

Nyt sain vihdoin aikaa se verran, että voin siitä viikosta voin kertoa. Olin tosiaan Häijään Oriasemalla. Oli ihan mielettömän hieno viikko hienojen hevosten joukossa.

Sunnuntaina saavuin oriasemalle kuuden aikoihin ja menin heti samana iltana mukaan tekemään iltatallia , että pääsisin vähän rutiiniin mukaan.

Seuraavana aamuna menin seitsemältä tekemään mukana aamutallia. heti aamusta pääsinkin seuraaman hyppyytystä ja pakkailemaan spermaa postitettavaksi. Päivä jatkui erillaisten hommien merkeissä perus tallihommia, tammojen siemennystä ja harjailua.Illalla olin mukana tekemässä iltatallia. Maanantai oli vähän vieläm semmonen päivä et paljon seurailin vierestä kaikkea kun en oikein tiennyt mitä ois voinu tehä.

Tiistaina menin vasta kaheksaan.Aamu alkoi karsinoiden siivoamisella.Sitten vietiinkin varsalliset tammat pihalle. Sain ekaa kertaa taluttaa niinkin pientä varsaa, kuin kuukauden ikäisiä olivat. Sisälle jäi ainoastaan viikonikäinen varsa ja emä. Sen jälkeen olikin ruokatauko. Ruokatauon otettiin sisään eläinlääkärin tarkistukseen menevät tammat. Sitte mentiinkin valmistelee hyppyytystä varten jutut ja sitten hyppäskin yksi ori ja siitä lähti spermaa jollekkin käyttöön. Sen jälkeen saapuikin eläinlääki tekemään tammoille tiineystarkastuksia. Eläinlääkäri käynnin jälkeen siivottiin paikat ja lisäiltiin karsinoihin vettä. Sitten lähtikin yksi tamma kotiin. Siiten laittelin iltaheinät karsinoihin ja menin syömään.

Keskiviikkona menij seitsemään tekemään aamutallia. Laittetiin hevoset pihalle ja käytiin sen jälkeen syömässä aamupala. Sitte olikin heti kahden orin hyppyytys. Sen jälkeen perus tallihommia eli karsinoiden siivoilua. Sitten olikin vuorossa Like a Prayerin pesu. Pestiin poika oikeen kunnolla saippualla. Sen jälkeen olikin ruoka , ruun jälkee tehtiin monta tuntia aitauksia. Aitausten teko välissä kävin jakamassa hepoille päiväheinät aitauksiin. Lopulta kävin laittamassa karsinoihin iltaheinät ja menin syömään.

Torstaina menin kahdeksaan. Alotettiin karsinoiden siivoamisella. Kun karsinat oli siivottu haettiin Donerail pestäväks. Pesun jälkeen kuvailtiin Donerailia.Kuvailun jälkeen laitoin karsinoihin heinät. Heinien laiton jälkeen vietiin varsalliset pihalle , myös nuorin varsa pääsi ekaa kertaa pihalle. Vahdin nuorinta varsaa niin kauan, että sen ja emän karsina saatiin siivottua ja sitten se pääsi takaisin sisälle. Sitten kuskattiinkin kaikki eläinlääkärin tarkastukseen tulevat tammat sisälle.Sitte kävin jakamassa päivä heinät ja mentiin syömään. Ruokailu tapahtui pikaseen , kun eläinlääkäri tuli. Sitten kuskailin tammoja eläinlääkärin tarkastukseen ja pihalle. Eläinlääkärin lähön jälkeen siivottiin paikat ja menin lepäilemään.

Perjantaina menin seitsemään. Oli tosi kylmää ja sateista mutta ahkerasti painelin tekemään tallihommia. Kuskattii hevoset pihalle ja käytiin syömässä aamupala. Sen jälkeen oli yhden oriin hyppyytys ja kahden tamman siemennys. Sen jälkeen siivoiltiin karsinat ja laittelin iltaheinät valmiiks ja lähin syömään. Sen jälkeen suuntasinkin kotiin päin.

Oli kyllä todella opettava ja hieno viikko Häijäässä!

Pian tulossa ratsastusviikosta juttua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti