sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Jälleen kotona

Ripari isostelu loppui perjantaina enää 22 sunnuntaina on konfirmaatio. ¨

Leirillä oli aivan huippua porukkaa ja saatin tehtyä koko porukalla hieno :) En voi sanoa kuin kiitos Lumme 1 olette parhaita!

perjantai iltana olin kotona ja kvin myös Tiiaa moikkaamassa hetken. Siten tulin kotiin nukkumaan.
Lauantai meni kanssa Tiian kanssa hengaten niitten mökillä ja ajellen kaikkialla.

Sunnuntaina olin tallilla yksin menin sinne pyörällä nimittäin. Vein kaikki aluksi pihalle ja laitoin tyhjään aitaukseen puomit valmiiki ja siiivottua osan karsinoista. Hain Epun sisälle ja laitoin sen kuntoon. Kun olin valmis lähin ratsastelemaan epulla tyhjään aitaukseen johon olin puomit kantanut.
Aloitin heti käynnissä työskenetlyn tein paljon voltteja ja pysähdyksiä. Kun sitten pääsin ravailemaan Eppu oli todella kuuman oloinen, koska se koko ajan yritti nostaa laukan vaikka piti ravata. Hetken menin voltilla ja tein pysähdyksiä jolloin sain Epun ravaaman kunnolla , eikä se enää pyrkinyt laukkaan ja täyttä eteenpäin. Ravailin moleempiin suuntaan ja otin käyntiiin.

Mulla oli kummallakin pitkällä sivulla puomit sekä keskellä kenttä poikittain. Rupesin kävelyn jälkeen ravailemaan pitkilläsivuilla olevien puomien ylitse. Kun olin tarpeeksi monesti toistanut saman onnistuneesti siirryin käyntiin. Seuraavaksi otin kumpaankin suuntaan satunnaisesti pari laukan nostoa. Sen jälkeen ylitin pariin kertaan pitkän sivun puomit laukassa. Seuraavaksi rupesin tulemaan laukassa myös keskellä olevaa puomia . Lopulta nostin kaikista pienet esteet korkeutta oli ehkä joku 20cm :D  Tarkoitus oli vaaan saada poni keskittymään kunnolla esteelle tulo tilanteessa ja hypyssä. Tein ensin lähestymisiä ravissa ja nostin sitten esteeltä laukan. Se toimi hyvin joten vaihdoin tehtävän niin , että esteelle tultiin laukassa. Ekalla kerralla Eppu lähti liian kaukaa hyppyyn vaikka olisi ihan hyvin vielä yksi askel mahtunut väliin, jolloinka takanen kolahti puomiin ja puomi kolahti alas. Kävin nostamassa puomin ja otin heti uuden lähestymisen samalle esteelle. Tällä kertaa sain ennen estettä hyvin rauhoitettua joten askeleet mahtui hyvin eikä hyppy tullut kaukaa. Sitten rupesin katsomaan tietä kentän keskellä olevaa estettä kohti. Päästiin esteelle hyvin ja kaikki onnistui. Kun sain pari hyvää hyppyä joka esteelle lopetin hyppäämisen. Loppuksi menin loppu verkat ja kävin vielä kävelyttämässä tiellä. Sen jälkeen purin Epun ja juotin sitten se pääsi muiden kanssa pihalle. Kävin vielä täyttämässä ulkonavesi astiat ja lähdin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti