keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Ratsastusviikko

Pikaisesti ratsastusviikosta

Maanantaina oli tustumista ja sitten oli teoriaa. Teorian jälkeen käytiin majoitumassa ja vaihtamassa vaatteet. Sen jälkeen oli ruoka ja edessä ensimmäinen ratsastustunti perhossa. Menin ensimmäisellä tunnillani menin isolla puoliverisellä ruunalla. Tunnilla tehtiin asetteluja ja voltteja paljon. Kaikki muut meni suht hyvin  paitsi laukka jossa meni hetki enne kuin löydettin yhteinen sävel. Tunti meni omastani mielestä suhkot hyvin ainoastaan laukka vähän jäi vielä kaiverruttaa vaikka se menikin loppujen lopuks suhkot hyvin.Oltiin  kaikki porukalla iltatallissa.

Tiistaina aamulla olin aamutallisa Henskun kanssa. Aamutallin jälkeen mentiin syömään ja siitä teoriatunneille. Teorian jälkeen oli ruoka ja mentiin syömään. Syönnin jälkeen mentiin vaihtaa vatteet  ja sen jälkeen mentiin katsomaan juoksutuksen demo. Demon jälkeen oli tunnit ja menin sellasella kuumalla suokilla. Sen kanssa kaikki sujui suhkot hyvin ainoastaan pysähdyksissä oli pieniä erimielisyyksiä. Lopulta saatiin yhteistyö pelaa ja tunti meni lopulta hyvin :)
Sitten olikin toinen ratsastusryhmä ja sit mentiin syömää ja sit mulla henskulla oli iltatalli.

Keskiviikkona meillä oli hetki aamusta teoriaa sitten käytiin vaihtaa vaatteet ja mentiin syömää.Sen jälkeen oli vuorossa kahden varsan irtohypytys. irtohyppyytyksn jälkeen kerättiin esteet pois ja nostettiin kuja pois jonka jälkeen lähdettiin laitamaan tunnille hevosia. Osa meni maastoon ja minun ryhmä jäi maneesiin hyppäämään. Hyppäsin sellasella herkällä torinhevos tammalla. Aluks meillä mein tosi hyvin mutta laukan jälkeen se meinas vähä kuumua ja tuli sen myötä ongelmia mutta sain sen onneksi rauhottumaan ja kaikki hypyt meni todella hyvin. Mentiiin sarjaa ja sen jälkeen piti aina tehdä laukka voltti. Tuntien jälkeen mentiin syömää ja siitä kämpille.

Torstaina aamulla käytiin syömässä ja sitten mentiin suoraan tallille juoksuttamaan hevosia. Juoksutus onnistui hyvin kaikilta ja sitten olikin ruoka ja tunnin tauko. Tunnilla taas osa meni maastoon ja osa meni maastoon menin tälläkertaa toisen ryhmän kanssa maneesiin hyppäämään kun en halunnut maneesiin kun muutenkin kotona saa paljon maastoilla. Tehtiin alussa suhkot samoja tehtäviä kun toisella estetunnilla. Menin taas samalla tunnilla ja sain sen heti alussa jo heti toimimaan oikein kun osasin jo ratsastaa sitä kun edeltävänä päivänä olin sillä mennyt. Muut menin yksittäistä ja sarjaa , mutta itse pääsinki kokeilemaan ihan rataa. Menin aluksi lämmitelyksi sarjaa ja sen jälkeen rataa. Aluks kun lähdin radalle mokasin itse ekalla sarjalla, kun siihen väliin piti mennä kuus askelta ja se oli menossa viidellä niin vähän myöhässä pidätteen joka sotki hevosta. Lopulta aloitinkin alusta ja saatiin kahdesti mentyä puhtaasti rata ja siihen oli hyvä lopettaa. Tuntien jälkeen mentiin syömään ja siitä kämpille.

Perjantaina käytiin aamupalalla ja mentiin suoraan talliin leirikisoihin sain ratsukseni taas samaisen torinhevosen. Leiri kisat menivät niin , että aina sanottiin tehtävä ja se joka tekia asian ekana sai pisteen. Oli maailmanympärys matkaa, hevosen vaihtoa jalan nostoa puomin ylitystä jne. Kaikilla oli hauskaa kisoissa naurua riitti. Lopulta oli vika tehtävä menossa piti hakea törppö toisesta päästä ja viedä toiseen päähän lähdettiin kilpaa Tiian kanssa hakemaan törppöjä ja saatiinkin ne yhtä aikaa no sitten juoksin kauemmas, että saisin enemmän aikaa nousta selkään. Pääsin selkään ja hevoseni selkään se säikähti törppöä ja sitten se pinkoi täyttä eteenpäin kunnes menetin tasapainon ja lensin päin maneesin seinää. Lopputuloksena selkä ja kyynärpää auki. Muuta sinnikkäästi nousin takas selkään ja menin loppuverkan lopulta selvisikin voittaja ja se olin minä ja hieno ratsuni :) Kisojen jälkeen hoideltiin hepat sekä mun haavat. Selkä rupeski kivasti siin si turpoilee. Mutta pakko myöntää että oli huikean hieno viikko!


Selkä edelleenki sairaan kipeä tai niinku alaselkä saas nähdä mikä siinä on :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti