keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Viikonloppu ja alkuviikko

Tässä tulis kunnon postaus viikonlopusta , ku en viikonloppuna kerenny ollenkaa käymää koneellla.

Perjantai:
 Tosiaan torstai iltan tulin kotiin. Sillon tuli lunta taivaan täydeltä. Heräsin aamulla joskus yheksän aikaa. Aluks leikin hetken Kallenkaa sit aattelin syyäkki aamupalaa. Aamupalan jälkee siivoilin huonneen ja kattelin talli kamat kasaan. Tallille menin puoli kahdentoista aikaan. Aloitin siivoamalla tallin siihen kului aikaa noin puolituntia. Sen jälkeen hain hevoset sisälle ja jätin ensimmäisenä Rassen käytävälle. Katoin aluks et mitä ihmettä, ku Rassen takaset oli tosi paksut mutta siihen löytyki äkkiä syy nimittäin rivi. Laitoin Rassen ratsastuskuntoon ja lähdin  ratsastamaan omalle maastolenkille Rassella . Lämmittelin normaalisti ja sitten meninki montee Rasse meni tosi hyvin ei yrittänyt laukata ollenkaa. Koko treenin aikana kerran laukkas eli hyvin meni!  Rassella menin jonku melkee tunnin. Ratsastuksen jälkeen Rassen takaset oli tosi hyvin sulanu ne ei ollu enää pahemmin paksut, laitoin sille loimen päälle ja takasiin betadine kääreet. Seuraavaks otinki Epun käytävällle ja rupesin laittaa sitä ratsastuskuntoon. Menin Epulla ilman satulaa, kävin senkaa vaan kävelee menin ihan vähä raviaki mut enimmäkseen käyntiä.  Poni toimi taas tosi hyvin siitä ei uskois et se ois ori, ku se ei yhtää sille vaikuta :D  Kun epunkaa tulin talliin laitoin sen karsinaan hetkeks, ku täytin hevosten ulkovesiastian. Sen jälkeen otin Epun käytävälle, laitoin loimen ja vein pihalle ja sama Rasselle ja tietty kääreet pois. Kolmen aikoihin lähin tallilta pois. Söin heti ja rupesin kattoo kamppeita , ku lähin puol viideltä linkissä jypin peliin. Lopulta peli loppu Jypin voitoks 3-1 . Pois tulo matkalla käytiin syömässä hirvaskankaalla. oltiin takas Viitasaarella 23.00. Sitten menin suihkuu ja nukkumaan :)

Lauantai: 

Heräsin aamulla yhdeksän aikoihin suunnilleen. Aluksi vain hengailin mutta yhentoista jälkeen lähdin käyttämään serkkuani Viiviä Päivä Paloasemalla tapahtumassa. siellä meni vähän päälle tunti aikaa. Sen jälkeen käytiin Viivinkaa mummolla ja sitten vietii Viivi kotiin. Sen jälkee meninki käymää Topille ja siitä kotiin. Kotona siivoilin ja laitoin paikkoja kuntoon ja imuroin koko talon. Sitten viivi tuliki puol viiden aikaa meille ja senkaa vähä pelailtiin lautapelejä ja sitten lähettiinki lenkittää Kalle. Kallen lenkityksen jälkeen lähettii tekee ilta talli Viivi halus harjailla Eppua ni mä sillä aikaa laitoin Rassellle betadine kääreet ja harjasin sen. Sen jälkeen laitoin paikat kuntoon loimet , jotka oli hepoilla ulkona kuivumaan. Sen jälkeen menin kotiin ruokin Onnin ja lähin käymää Iidan kanssa pikku lenkin siitä sitten kotiin.  Pelattiin vielä vähän pelejä ja mentiin nukkumaan.

Sunnuntai: 

Aamulla menin tallille ruokin hevoset sen jälkeen laskin pihalle vettä ja kattelin ratastuskamoja . Hepat oli hetken syönnin jälkee vaa karsinassa sitte otin Epun ja laitoin sen ratsastus kuntoon  ja kävin sillä taluttelee Viiviä maastossa. Sitten ku Eppunkaa tultiin otin Rassen ja laitoin sen ratsastuskäyttöön varusteina oli päävehkeet, satulahuopa jonka laitoin kii loimivyöllä. Talutin eka hetken Viiviä . Sitte Viivi meniki leikkii Elmerin kaa ni kävin vähä laukkailee ja ravailii Rassenkaa maastossa. Rassen ratsastuksen jälkee purin sen laitoin hetkeks karsinaan laitoin ulos heinät ja sen jälkeen otin hepat käytvälle ja loimitin ja vein pihalle. Sitten siivosinki karsinat ja siistin muutki paikat. Sitten lähin pakkaa kamat ja syömää . kahe jälkee lähenki linkissä kaustiselle.

Maanantai:

Mulla oli aamulla teoriaa ja sen jälkeen tallia. Tallissa ajoin Talen ja Hevarin. Illalla hoitelin Kaisan kunnolla ja tuli  kämpille . Illalla kävin kaupassa enkä oikee muuta ihmeitä tehnykkää.

Tiistai:

Mulla oli aamulla teoriaa ja sitten päivällä kengitystä. Kengityksessä meillä oli teurasjalkoja joille piti takoo kengät ja se oli super ällöö! Nimittäin ne jalat hais ihan törkeen pahalle. Illlalla hoidin Kaisan pikaseen kuntoon ja lähdinki sitten hoitaa Finaa. Siivosin eka karsinan laitoin heinät ja ruuat valmiiks. Sitten hain Finan sisälle harjasin ja laitoin sille päävehkeet. Sitten lähinki ratsastaa sillä. Ratsastin sillä hetken radalla poni oli tosi innoissaan. Ratsastuksen jälkeen pesin Finan jalat ja sitten pistin sen karsinaan. Kämpille ku tulin rupesin heti leipoo ku meillä oli sellanen jännä asunto juttu me tehtiin pinkkejä lettuja ja mokkapaloja kummastaki tuli tosi hyviä.

Keskiviikko:

Mulla oli aamulla terveystiedon koe sen jälkeen vaa hengailin ja kaheltatoista menin talliin. Tallissa eka katottiin Sopan lähtö ja Soppa voitti!!!!! Sitten hainki Kaisan sisälle ja rupesin laittaa kuntoon, kun Kaisa oli valmis katottii Masin lähtö. Masiki oli iha hyvä siihen nähden ettei puoleen vuoteen oo juossu mut ei ollut ihan parhailla sijoilla.  Kaisa oli ajaessa oikeen mukava eikä se pahemmin pelänny ees puu pinoja jotka oli hiittisuoran varrella. Illalla hoidin Kaisan taas oikeen kunnolla. Huomenna mulla on valjastöitä ja illalla lähenki kotiin !:) Viikonloppuna mulla onki sitten isosleiri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti