tiistai 19. maaliskuuta 2013

Viikonloppu!

Perjantaina koulun jälkee käytiin kamunkaa ostaa eka evästä viikonlopuks ja sit suunnattii tallille!:)
Talli olikin siivottu ni me haettii suoraan Nappula sisälle ja ruvettiin  laittaa sitä pulkkaratsastusta varten:) No saatiin Nappula valmiiks ja lähettiin suuntaa kohti maastoa kamu ratsasti Nappulalla ja mä istuin pulkassa:) Takaspäin tulessa yös mä vähän ratsastin Nappullalla et kamu sai olla pulkankyyissä. Pulkkaratsastuksen jälkee jätettii Nappula suoraa sisälle ku se oli niin hikinen. Kun oltiin saatu Nappulan kamat laitettuu pois haettii Lilli ja valjastettii se . Ohjasajettii eka sillä ja sit mentiin pulkankyytii ja sit Lilli veti meitä pulkalla pitikin maastoja :) Jätettii sit Lillikin suoraa sisälle. Haettii sit Nemo ja harjattii se sen jälkee juoksutettii sitä hetki. Nemo sai juoksutuksen jälkeen ruuan ja se lähti sit takas pihalle ku ne oli yön Vellun kanssa pihalla. Sit ruvettiinki tekee iltatallia. Haettiin  Voke,Pinkki ja Max sisälle ruokittiin ne ja annettiin  heinät. Sen jälkee katottii et paikat on kunnossa ja lähettii sisälle syömää ja nukkuu:)


Lauantaina mentiin aamutalliin joskus 8 aikaa. Vietiin kaikki sisällä olleet pollet pihalle ja sen jälkee kannettiin niille vedet. Kun sit oltiin vedet saatu kannettua lähettii käymääs sisällä aamukahvilla ja sen jälkee vasta mentiin talli siivoomaan  . Tallin siivouksen jälkee pidettii tunnin tauko ja lähettiin hakee ponit sisälle . Laitettii ponit kuntoon  ja lähettiin sit niillä maastoon. Tehtiin sillee et menin aluks Lillillä ja kamu meni sit eka Nappulalla mut me vaihettii sit maastossa et seki sai mennä maastossa Lillillä. Mä menin sit Nappullalla ilmanjalustimii ku en viittiny ruveta laittelee niitä  pidemmiks enkä viittiny laittaa kamun lyhysiä jalkkareita. Maastoillessa meillä meni noin tunti:) Maastoilun jälkee ponit sai hetkeks jäähä kuivuu tallii ku ne oli sen verran hikisiä. Pidettiin parin tunnin tauko maastoilun jälkee syötii ja levättii.. Sit lähettiinki tunnille. Kamu meni Nemolla, mä Vellulla ja kamun äiti Vokella ( siisku ne omistaa sen.) Tunnilla asetteltiin pollei ja mentiin jonkun verran  voltilla:) Aluks Vellunkaa oli vähän eri mielisyyskiä et kumpi päättää se meinas vähä kiukutella mut lopulta se sit rupes menee tosi hienosti!:) Tunnin jälkee ruokin Vellun ja Nemon. Pollejen ruokinnan jälkee hain Maxin sisälle ja rupesin laittaa sitä kuntoon. Maxille laitoin suojien sijaan pintelit ku kerranki oli aikaa laittaa ne:) Max oli aluks aika tahmee  mut lopulta rupes toimii tosi nopeesti kivasti. Max innostu alussa hieman laukasta mut lopulta se sit laukkas ihan nätisti. Menin vähän c-merkin rataa Maxilla ja sit otin pysähyksestä laukkaa . Kun lopetin Maxillla ratsastuksen ni sit vielä käsittelin sitä maastakäsin ja hyvin meni !:) Jätin maxin suoraa sisälle ku se oli sen verran märkä eikä se ees hirveemmi haitannu ku se ois kerenny olla pihalla enää puoltoista tuntia. Riehuttiin viel pihassa vähän Nappulan kanssa kun se sit oli päättäny karata tarhasta:D Lopulta kaheksan aikaa tehtiin iltatalli eli haettii ponit ja Pinkki sisälle. Ku kaikki oli sisällä ruokittii Voke,Pinkki,Max. Ja sit anettiin kaikille heinät ja varmistettii et kaikki paikat on kunnossa ja lähettiin sit sisälle.

Sunnuntaina mentiin aamutalliin joskus vähän ennen seittemää. Vietiin kaikki pollet pihalle ja kannettiin niille tarhoihin vedet. Pidettiin sit kahvitauko ja rupateltii hetki enneku lähettii siivoo tallia. Tallin siivouksen jälkeen haettii Nappula sisälle ja laitettii se kuntoon ja lähettii si ratsastaa sillä ilmansatulaa. Menin myös  hetken itse sillä mut kamu meni suurimman osan ajasta , koska oon liian pitkä Nappulalle. Tipuin myös tuolloin Nappulalta ku se innostu ottaa kunnon pukkilaukan:D Nappulan ratsastuksen jälkeen haettii Nemo sisälle ja puunattiin se oikee kunnolla kuvaamista varten! Nemon kuvaamisen jälkeen vietiin se takas pihalle. Sitpä olikin aika Lillin liikutuksen haettiin se sisälle ja harjattii se , jonka jälkeen lähettiin juoksuttaa se. Lillin juksutuksen jälkeen pidettiin hetki taukoa. Tauon jälkeen hain Maxin sisälle ja puunasin sen oikeen kunnolla ja tein siitä komeen kouluhevosen. Eli siis tein Maxille yli puoltuntia sykeröitä mut olin niihin kyllä tyytyväinenki ku ne onnistu niin hyvin! Laitoin mysö sit viel Maxillle valkosetpintelit ja olihan se sit hieno mies:) Kävin alkulämmittelyt tekee maastossa ja sit menin työskentelee Maxinkaa kentälle. Tein pohkeenväistöjä sekä ratsastin aika paljon voltilla. Kävin vielä loppukäynnit Maxin kanssa tiellä. Maxin ratsastuksen jälkee pidin paritunnin tauon. Tauon jälkeen hain Voken sisälle. Voke oli aluksi sitä mieltä , että häntä ei kiinnosta tulla vielä sisälle joten se pääskarkuun. No eipä se kauas lähteny hain sen tarhan luota ja sit se päättikin tulla jo kiltisti sisälle:D. Laittelin siinä sit Voken kuntoon ja lähin käymää sillä maastossa. En menny Vokella kovin pitkää , et kävin vaan rauhallisen maastolenkin. Ja kamun tosiaan sit talutin tallille sillä et seki sai mennä sillä:) Voken ratsastuksen jälkee siivoilin paikkoi ja kuvailin heppoi. Kaheksan aikoihin sit heitin Maxille heinät ja ruuat karsinaa ja vein sen sit sinne pihalta. Sempä jälkee sit lähinki kotiin!:) Oli kyllä mukava viikonloppu!


Kuvia:










                                                  Manta



                                                Lilli maastoss lauantaina. ja joo pintelit ei oikee pysyny sillä:DD

                                                               Sitä väsytti:D



                                                             Vellu päiväunilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti