maanantai 15. huhtikuuta 2013

Anteeksi huono aktiivisuuteni!

Joo mulla ei oo ollu oikee tällä viikolla aikaa kertoo viimeviikon ratsastuksista ku on niin kamalasti kokeita-.-


Tiistai 2.4
Olin tallilla tiistaina. Siivoilin ensin tallin , sen jälkeen hain Maxin sisälle ja rupesin laittelee sitä. Maxilla menin noin 45min kentällä. Ratsastelin löysin ohjin ja Max meni tosi hyvin ! Se oli hyvällä päällä ja keskittyi tehtäviin. Maxin jätin sisälle kuivumaan ,koska se oli hikinen ratsastuksen jälkeen. Kun sain Maxin hoideltua hain Nappulan sisälle ja harjasin sen äkkiä ja laitoin suitset . Ratsastelin Nappulalla 30min kentällä ilman satulaa. Nappula  oli todella innokas joten se sit päätti heittää mut selästä pari kertaa. Toisella kerralla satutin kylkeni joten jouduin lopettelemaan , koska kylkeä särki niin paljon. Mut siis syy miks tipuin oli se kun laukkasin Nappulalla se yhtäkkiä teki uukkarin ja pukitti ja menetin tasapainon joten tipuin.

Torstai 4.4
Menin koulun jälkee tallille alottelin tallin siivoomisella. Siivoomisen jälkeen hain Maxin sisäll ja laitoin sen kuntoon. Ratsastin Maxia 40min . Menin 10min kentällä mut lopulta päädyin menee tielle ku kenttä oli aika surkeessa kunnossa. Suurimmaks osaks ravailin parit onnistuneet laukan nostot otin:)

Perjantaina sain viestin et tallin henkilökunta on kipeen joten mut pyydettiin sinne tekee hommii viikonlopuks.

Lauantai 6.4
Menin aamulla aikasin talliin sillee et tein aamutallin. Aamutallin jälkee pidin kahvitauon ja sit menin vasta siivoomaan tallin. Tallin siivoilun jälkee kävin syömässä , ku en aamulla kerenny syömää mitn. Syömisen jälkee lähin ratsastaa Maxilla. Maxilla ratsastin tunnin . Kenttä oli hyvässä kunnossa joten hieman työskentelin Maxinkaa. Ratsastuksen jälkeen loimitin Maxin ja pesin sen jalat ja hännän kurasta ennen pihalle vientiä.Maxin ratsastuksen jälkeen hoitelin Vellua ja kävin sen kanssa puolentunnin kävely lenkin. Vellun hoitelun jälkeen kävin syömässä iltaruuan jonka jälkeen hoitelin Nemoa ja kävin senkin kanssa pienen kävelylenkin.Nemon kanssa kun tulin vein sen pihalle suoraa ja lähdin valmistelemaan iltatallia. Lisäilin puruja karsinoihin ja pöyhin purut kunnolla sillä olin kassannut ne kasaksi yhteen kohtaan , että karsinan pohja kuivaisi.Purujen laiton jälkeen laitoin ruuat ja heinät valmiiksi ja kannoin vettä tarhoihin joihin jäi hevoset yöks.Kävin Vaavin kanssa vielä ennen iltatallia melkeen tunninlenkin kävelemässä.:) Lenkin jälkeen tein iltatallin ja lähin sisälle tekee iltajutut ja nukkuu.

Sunnuntai 7.4
Menin aamutalliin joskus vartinyli seittemän. Vein hevoset heti pihalle , täytin tarhojen vesikupit ja siivosin tallin.Tallin siivoamisen jälkeen menin sisälle syömään.Syönnin jälkeen hain Nemon ja lähin juoksuttaa sitä liinassa. Juoksuttelin Nemoa jonkun 20min , jonka jälkeen vein sen talliin harjailin ja laitoin loimen sillä se oli hieman hikinen.Loimituksen jälkeen vein sen pihalle ja otin samalla Vellun sisälle. Harjailin Vellun laitoin sille suitset ja lähin juoksuttaa sitä. Juoksutin Vellua jonkun 20min. Vellu oli kans hikinen joten vein senkin loimipäällä päällä pihalle. Vellun juoksutuksen jälkeen menin sisälle vaihoin kampeet ,koska lähettiin käymää kylällä kaupassa ja käytiin samalla tallinpitäjän siskolla.Kun tultiin kylältä kävin vaihtaa tallikmat ja hain Nappulan sisälle ja laitoin sen kuntoon. Kävin Nappulankaa maastoilee 40min. Ratsastin sillä , koska tiet on tosi huonossa kunnossa eikä voi oikee ajaa.Nappula oli hikinen joten laitoin loimen sille ja vein pihalle.Kun olin vieny Nappulan menin sisälle syömää iltaruuan. Ruuan jälkee lähin heti pihalle , hain Lillin sisälle ja laitoin sen kuntoon. Kävin Lillinkin kanssa maastossa jonkun 30min. Lilli aluks oli sitä mieltä et ei lähe pihasta ja rupes pukittelee ja pyörii mut sit se lopulta luovutti ja lähti nätisti kohti maastoa. Maastossa Lilli muka pelkäsi risukasaa ja yritti pystyyn hyppimällä kääntyä takaisin tallille muttakun en antanut mennä ni heti se sit kiltisti jatkoi matkaa.Lillikin oli ratsastuksen jälkeen hikinen hieman joten loimitin sen ja vein pihalle. Pidin kahvitauon Lillin ratsastuksen jälkee. Tauon jälkeen hain Pinkin sisälle , harjailin sen ja laitoin suitset. Suitsien laiton jälkeen hain liinan ja lähin juoksuttaa sitä. Juoksutin Pinkkiä 30min. Pinkki oli hikinen joten laitoin sille fleeceloimen ja jätin suoraan sisälle. Pinkin juoksutuksen jälkeen valmistelin iltatallin.Iltatallin valmistelun jälkeen hain Maxin ja kävin maastakäsittelemässä sitä hetken ja vein sen sitten sisälle. Lopulta hain vielä Vokenki sisälle.Iltatallin jälkee lähin sisälle syömää iltapalaa ja lukeekokeisiin. Ja totesimpa samalla et oon kipeeks tulossa.

Ma 8.4
Heräsin aamulla ja vein pollet pihalle , kannoin vedet tarhoihin . Lopulta riensin jo sisälle laittaa koulukamoja. Ja lähdin sit kouluu.

Joo tosiaan en käyny tallilla koko viikkoon , koska olin vähän kipee ja viikonloppuna mulla oli leiri. Mutta tällä viikolla sit meen tallille. Tallin omistaja huolehti viikolla Maxista ja se myös juoksutti sitä parina päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti